Skip to content

Suunnitelmia markkinaehtoiseksi toiminnaksi Euroalueen sisällä – vähemmästäkin voisi järkyttyä

syyskuu 4, 2012

Kun Euroalueen taloudenpito ei enää muistuta markkinataloutta kuin satunnaisesti ja kaikki rahoitussektorin epäonnistumiset maksatetaan suoraan veronmaksajilla, niin on vain sopivaa lukea kommunistisen Kiinan alueelta tulevasta julkaisusta Kreikan hallituksen uusista vallankumouksellisista suunnitelmista talouden kohentamiseksi. Juttu täällä.

Jutun mukaan Kreikan hallitus suunnittelee erityistalousalueita, joiden sisällä toimittaisiin markkinaehtoisesti.

Noilla erityistalousalueilla toimittaisiin siis täysin toisin kuin tähän mennessä on toimittu sekä EKP:n että komission toimesta. Muistettakoon, että varsin vakavastiotettavien huhujen mukaan komissio ja erityisesti EKP painostivat Irlantia ja Portugalia pelastamaan ulkomaiset pankit veronmaksajien rahoilla. Tämä siis ilman, että EKP itse olisi toiminut noille maille lender-of-last-resort -roolissa. Toisin sanoen EKP pakotti maat deflatoriseen, jättityöttömyyttä ja julkisten palvelujen leikkausta tarkoittavaan kehitykseen muista maista kotoisin olevien pankkien typerien sijoitusten pelastamiseksi – tämä siis siinä tapauksessa, että nuo hyvin luotettavina pitämäni huhut pitävät paikkansa. Ja EKP:n toiminta huomioiden ne mitä ilmeisimmin pitävät.

Kyllä on sekä irlantilaisten että portugalilaisten veronmaksajien kannalta ollut todella edullista kuulua Euroalueeseen!

Ehkä Kreikan hallituksen ei kuitenkaan kannattaisi nuolaista ennen kuin tipahtaa. Tähänastisten näyttöjen perusteella EKP ja komissio kyllä pakottavat luopumaan markkinaehtoisuudesta jos isojen maiden pankeille meinaa tulla tappioita.

Mainokset

From → Uncategorized

Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: