Skip to content

Markkinoiden odotusten voima – joskus tuloksena hauskoja numeroita

elokuu 16, 2012

Markkinaodotukset tuotoista ja yleisestä talouskehityksestä saattavat joskus tuottaa vallan hauskoja ilmiöitä. Ehdin vasta nyt tsekkaamaan nimimerkin MoreLiver’s antaman linkin.

Meinasin tippua tuoliltani. Nauratti liikaa.

Linkin mukaan Australian pankkien markkina-arvo on suurempi kuin koko Euroalueen pankkien markkina-arvo. Ei hyvänen aika. Ennen kriisiä Euroalueen pankkien yhden vuoden voitto oli aika vakuuttava verrattuna koko Australia-Uusi Seelanti -paketin pankkisektorin suorituskykyyn.

Mutta nuo posti, joka löytyy täältä, kertoo karua kieltä siitä millaisina markkinat pitävät talousnäkymiä Euroalueella. Nuo oletukset kertovat siitä, että Australian pankkisektorin odotetaan tekevän bisnestä tavalliseen tapaan samaan aikaan kun Euroalueella odotetaan isoja ruumiita odotetun massiivisen rytinän yhteydessä. Markkinat taitavat kylläkin odottaa melkoisen hidastettua juna-onnettomuutta tai ehkäpä paremminkin taloudellista toisintoa Titanicin uppoamisesta.

Samoin kuin euro on ikuinen ja peruuttamaton oli Titanic uppoamaton.

Tosin Titanicin uppoamiseen verrattuna tämä katastrofi etenee kuin äärimmäisen hidastetussa kauhufilmissä. Näkyvätpähän kunnon gore-elokuvaan kuuluvat lentävä veri, suolenpätkät ja kuolevien kauhuiset ilmeet paljon kauemmin. Turhaa ja järjetöntä kärsimystäkin riittää koko rahan edestä.

Mainokset

From → Uncategorized

Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: