Skip to content

EKP saisi pitää lupauksensa löysemmästä rahapolitiikasta – kohta ei ole enää euroa mitä puolustaa

heinäkuu 28, 2012

Katsotaanpa mitä ovat markkinoiden inflaatio-odotukset euroalueella:

Näyttää siltä, että mikäli rahan painaminen ei todella ala, niin Euroalue hajoaa. Noilla oletuksilla ei ole mahdollista saada Euroaluetta toimivaksi. Ei vain ole.

Titanic-vertausta mukaellakseni: Rouva liittokansleri kapteeni, jäävuori suoraan edessä, muutammeko kurssia?

Mainokset

From → Uncategorized

7 kommenttia
 1. Timppa permalink

  Rahan ”painaminen” alkaa aivan varmasti. Siitä euroeliitti pitää huolen. Miten se tehdään, paljonko ”painetaan” ja mitä tästä seuraa, onkin ihan toinen juttu :))

 2. No en olisi tuosta kuitenkaan aivan varma. Saksan kannalta tilanne on nyt aika hyvä ja rahan painaminen voisi kuumentaa talouden vallan inhottavasti. Mutta tuossa se ongelma onkin: Saksan etu ei ole sama kuin PIIGS-maiden tai vaikka Suomen etu.

 3. Allekirjoitan viestin sisällön, mutta… plagiaatti haisee keski-ikäiseen nenääni: http://krugman.blogs.nytimes.com/2012/07/28/what-draghi-didnt-do/

  • Oikein. Suora plagiaatti. Kokeilin tietoisesti huomaako kukaan. Hyvä, että huomasi. Yleensä olenkin linkittänyt alkuperäisen, nyt jätin tekemättä. Aidosti ilahduttavaa, että jäin kiinni, sillä se kertoo siitä, että joku lukee asiallisia blogeja.

   Mutta sitten jatkokysymys: kun kerran MV = PQ, niin mikä ero jakaa Euroaluetta ja Jenkkilää? Syy Euroalueen NGDP:n romahtamiseen on eri kuin Jenkkilän NGDP:n romahtamiseen. Voit joko bongata vastauksen eräästä euroopalaisesta blogista tai sitten tsekata FED:n ja EKP:n tietokannoista. Helpompaa ehkä napata blogista – tai en tiedä.

 4. ei aavistustakaan tähän hätään. Ihmissuhteiden differentiaaliyhtälöt ja Weekender-postauksien kasaaminen ovat rikkoneet luovan ajattelun. Kyborgina mennään vastausta odotellen 🙂

  • Jenkkilässä on tipahtanut yhtälön V eli rahan kiertonopeus ja Euroalueella on romahtanut M3 eli käytännössä yhtälön M. Käytännössä tuo tarkoittaa sitä, että EKP on päästänyt Euroalueen suistumaan deflatoriseen kehitykseen. Tarkista kannoista jos epäilyttää. Minun oli pakko itse tsekata koska en meinannut uskoa mitä Lars Christensen asiasta kirjoitti.

   EKP toimii suoraan mandaattinsa vastaisesti päästämällä M3:n tippumaan noin radikaalisti.

 5. mandaatti on inflaatiotargeting – ja kattelevat siellä Kaiserstrassella ilmeisesti jotain CPI:tä koko rahan edestä. Minkä ihmeen takia? Ei voi ymmärtää. Tuntuu muutenkin olevan niin ”ufo-pornoo markan talon miehen kattellessa”-porukkaa.

  Tai ehkä Draghi pitää yllä ”uskottavuutta”, kuten Krugman epäilee Aikansa kun on pitänyt ”uskottavuudesta” kiinni, voi käydä niinkin, että tehtäessä ”uskottavuutta” haittaavia tekoja, koko oikeasti uskottavat teot syövät lopulta sitten sen ”uskottavuuden” että uskottavuuden.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: