Skip to content
Tags

,

Pieni korjaus juttuuni EVM:n toimimattomuudesta – periaate ei kuitenkaan muutu

heinäkuu 3, 2012

Sain muuta kautta kommentin, jonka mukaan kirjoitukseni siitä, että EVM:n pääoma olisi rajattu 700 miljardiin euroon on virheellinen. Syynä se, että EVM voi itse määräenemmistöpäätöksillä velvoittaa jäsenmaat kasvattamaan pääomaansa niin paljon kuin EVM itse haluaa. Siinä ei Suomi-neidolta kysytä haluaako vai ei. Velvollisuudet pitää suorittaa halutti tahi ei. Kommentti oli aivan asiallinen ja tuo tilanteeseen aika ikävän lisäpiirteen.

Kyllähän sopimuksessa sanotaan, että moiseen temppuun vaaditaan hätätila. Mutta hätätilahan on pelkkä määrittelykysymys.

Koska EVM:n pääoman antavat jäsenmaat eikä fiat-rahalla operoiva keskuspankki, niin aikaisemman postaukseni perusperiaate ei muutu. Se raja, jonka jälkeen jäsenmaat eivät enää kykene pääomittamaan EVM-aparaattia tulee yllättävän nopeasti vastaan. EVM:n käytössä oleva rahamäärä on äärellinen vaikka se vaatisi jäsenmailta mitä tahansa.

Se ero minkä tuo lisäpääomittamispakko tuo on se, että Suomi-neito joutuu antamaan paljon enemmän ja yhä useammalle ennen kuin EVM:n rajat tulevat vastaan.

Ainoa keino EVM:n kautta syntyvän lisävelkarasitteen välttämiseksi on nähdäkseni irtautuminen eurosta ja EVM-sopimuksesta.

Mainokset

From → Uncategorized

Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: