Skip to content

Vielä lisää SNB:stä – näyttää tase kasvavan

kesäkuu 20, 2012

Vielä lyhyt kommentti SNB:n päätöksestä ostaa vaikka rajattomasti euroja ja sen vaikutuksista.

Näyttää yhä ilmeisemmin siltä, että moni sijoittaja on valmis ostamaan euroillaan CHF-eriä vaikka SNB päättäisi tiputtaa frangin arvoa rajustikin. Syynä tietenkin se, että CHF-tilillä raha joko säilyy lähes omillaan tai tekee pienen tappion. Pitämällä käteinen euroina saattaa menettää rajusti rahaa eli tehdä todella ison tappion. Pahimmassa tapauksessa eurotili konvertoitaisiin rajusti devalvoituvaksi uusvaluutaksi tai joutuisi tuntuvien rajoitusten kohteeksi. Lisäksi euro saattaa aivan oikeasti hävitä.

Joka tapauksessa käteisen pitäminen euroina ei ole ykkösvaihtoehto tässä tilanteessa. Tällä hetkellä monelle CHF ei suinkaan ole ostokohde ansaitsemismielessä vaan siksi, että tempulla minimoi tulevia tappioita. Riskienhallintaa.

SNB:n kannalta tilanne on ikävä, sillä se on pakotettu Sveitsin taloutta suojellakseen ostamaan suuria määriä euroja. Sveitsin onneksi CHF on fiat-raha, minkä vuoksi euron katoaminen näyttäisi rumalta, mutta siitä olisi selvittävissä painokoneiden avulla.

Mainokset

From → Uncategorized

2 kommenttia
  1. Ja juuri kun kuvittelit, että kohta on juhannus ja edes hetken aikaa kivaa: http://www.ecb.europa.eu/press/pr/date/2012/html/pr120620.en.html

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: