Skip to content

Oletteko te eurooppalaiset täysin hulluja?

Touko 23, 2012

Tuloksekkaiden liikeneuvotteluiden jälkeen järjestetyssä pakollisessa illallistilaisuudessa asiakkaan edustaja kysyi, kohtuullisen määrän etanolipitoisia virvokkeita nautittuaan ja pakollisten karaokekierrosten laulamisen jälkeen, tämän postauksen otsikossa olevan kysymyksen.

Oletteko te eurooppalaiset täysin hulluja?

Luulen, että häntä ei olisi niinkään vaivannut pitkänenien sivistymättömyys ja mielipuolisuus, mitä hän todennäköisesti pitää lähinnä normaalina ja odotettavana, vaan se, että Euroalueen kriisin vuoksi vienti tökkii. Eurooppalaiset asiakkaat eivät osta hänen edustamansa yhtiön tuotteita samaan tapaan kuin ennen. Lisäksi Euroalueen maat ovat hänen näkemyksensä mukaan kummallinen sekoitus vinksahtanutta ajattelua ja typerää politiikkaa, joiden yhdistelmänä toteutettava politiikka on käsittämätöntä ja järjenvastaista.

Mitäpä sitä voisikaan odottaa kaverilta, jolla on kommunistisen puolueen jäsenkirja takataskussa? Ilmeisesti tuon itseäni nuoremman herran aikoinaan saavuttama everstin asema ei sekään ole ollut ihan pelkkää pelleilyä. Hauskana sivujuonteena paljastui, että kaveri oli opiskellut liiketaloutta samassa opinahjossa kuin minäkin, tosin melkoisesti myöhemmin. Minun aikanani ei moista hapatusta olisi hänen kotimaassaan hyväksytty vaan olisi joutunut leirille oppimaan oikean asenteen…

Häntä kuitenkin tuntui suuresti kummastuttavan se, että Euroalue käyttäytyy järjenvastaisesti. Euroalue kuulemma käyttäytyy kuin olisi kultakannassa ja kieltäytyy tekemästä niitä poliittisia päätöksiä, joiden tekeminen olisi tässä tilanteessa välttämätöntä. Kun kysyin, että mitä hän välttämättömyyksillä tarkoitti. Vastaukset eivät olleet yllätys. Hän sanoi, että joko pitää tehdä todellinen liittovaltio tai purkaa Euroalue. Nykytilanne on kuulemma huonoin mahdollinen, välttämättömyyttä siirretään eteenpäin ja annetaan tilanteen pahentua ilman mitään järkevää toimintaa.

Mitäpä olisin moiseen voinut sanoa? Valitettavasti minulla ei ollut mitään vasta-argumenttia käytettävissäni. Olisin mielelläni puolustanut maanosaani ja sen edustamaa politiikkaa, mutta kun en oikeasti ollut hänen kanssaan eri mieltä.

Toisin sanoen vastaus hänen kysymykseensä on: Kyllä, olemme tällä hetkellä hulluja. Tai ainakin johtajamme ovat.

PS. Yritän palata myöhemmin tuohon kommenttiin siitä, että Euroalue käyttäytyy kuin olisi kultakannassa.

Mainokset

From → Uncategorized

Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: